fbpx
Hopp til innholdet
Har din bedrift fortsatt en xDSL linje over kobbernettet?

Da begynner tiden å bli overmoden for å bytte til fiber. På lik linje med at fasttelefon er blitt byttet ut med smarttelefon, er markedet nå på full fart over fra DSL til fibernett.

bredere motorvei

Fiber er først og fremst i stand til å transportere data betydelig raskere enn man klarer over det aldrende kobbernettet. Kobbernettet overfører data ved help av elektriske signaler, mens fiber overføres ved hjelp av lys. Det betyr raskere overføringer, lavere responstider, og redusert sårbarhet for forstyrrelser. Fiber har i tillegg lik hastighet begge veier, i forhold til DSL som er asynkron (mye hastighet inn, og lite ut). På jobb benytter vi data på en helt annen måte enn tidligere. Økt bruk at skytjenester og deling av data 24/7 gjør krav til oppetid og hastighet begge veier viktigere enn noen gang.

KOBBERNETTET LEGGES NED OG FEILRETTING BLIR VANSKELIGERE

DSL teknologien ble tatt i bruk i Norge rundt år 2000, og har hatt et ganske langt teknologisk liv. Selve kobbernettet som det kjører på benytter kabler som er lagt ned i bakken de siste 100 år. Teknologiskifter er noe som skjer kontinuerlig, og avviklingen av kobbernettet har nå skutt fart. Telenor som eier kobbernettet i Norge, har allerede varslet nedkobling av over 500 av de ca 4000 sentralene de har i drift. Nedkoblingen skjer nå fra februar 2019 og frem til utgangen av 2021.

Nedtellingen er i gang

Se ADSL.no for en nedtelling